Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MYE VERD: Kontormassen i Bergen er ifølge DNB Næringsmegling verd over 45 milliarder kroner. (Arkivfoto)

2016 ble et rekordår for byens næringsmeglere

Aldri før har byens næringsmeglere hanket inn like mange kroner som i 2016. Samlet meglervederlag passerte i fjor 50 millioner kroner for første gang.

Torgeir Hågøy

torsdag 27. april 2017 7:24 (Oppdatert 8. mai 2018 7:25)

Thor Torgersen, Fana Sparebank Næringsmegling

Ferske tall fra Finanstilsynet viser at det i fjor ble omsatt 210 eiendommer samt at det ble signert 71 nye leiekontrakter i Hordaland. Antallet transaksjoner er rekordhøyt, mens antallet nye leiekontrakter er noe ned sammenlignet med rekordårene 2012 og 2013.
Likevel var det i 2016 svært god aktivitet, noe som gir klingende mynt i kassen til næringsmeglerne. Aldri før har meglervederlagene i forbindelse med omsetning og utleie av næringseiendom i fylket vært like høye. Samlet har byens meglere omsatt for 51,2 millioner kroner, noe som er opp fra 49 millioner kroner i 2015, 45,3 millioner i 2014 og 40,6 millioner i 2013.

– 2016 ble et godt år for oss, sier Thor Torgersen i Fana Sparebank Næringsmegling, som ikke vil ut med hva omsetningen ble for selskapet.
Det vil heller ikke leder for Eiendomsmegler 1 Næring sitt kontor i Bergen, Petter Grevstad Theodorsen. Men han forteller at fjoråret ble bra også for dem. 
– Vi økte omsetningen vår med rundt 20 prosent i fjor, sier Grevstad Theodorsen.

Skiller 5 milliarder
Finanstilsynet oppsummerer også det samlede transaksjonsvolumet i Hordaland. Ifølge Finanstilsynet endte volumet på 3,8 milliarder kroner. Det er betydelig lavere enn det samlede volumet som tidligere har blitt rapportert, nemlig rundt 9 milliarder kroner.
– Forskjellen her har nok å gjøre at det er en del av transaksjonene har blitt gjennomført uten bruk av megler, sier direktør for DNB Næringsmegling i Bergen, Lars Erik Wirsching.
Han legger til at han tror den meglerstyrte aktiviteten vil ta seg opp etterhvert som markedet profesjonaliseres.
– Det er nok flere direkte-transaksjoner i en mindre by enn det for eksempel er i Oslo, sier Wirsching, som legger til at 2016 ble et godt år for meglerforetaket.

Høyere faktiske tall
Line Ravlo-Losvik, partner i advokatfirmaet Selmer, er ikke overrasket aktiviteten på Vestlandet.
– Jeg har vært så heldig å få jobbe med mange spennende prosjekter i både Stavanger og Bergen, så det er ingen overraskelse at det skjer mye spennende der. Det skjedde for øvrig mye positivt i eiendomsmarkedet over hele landet i 2016, både hva gjelder inngåelse av leiekontrakter, eiendomsutvikling og salg. Dette har fortsatt også i 2017, og det er spesielt gledelig at dette gjelder hele Norge. De reelle omsetningstallene er dessuten enda høyere enn de tallene som er rapportert, ettersom det inngås mange leiekontrakter og gjennomføres mange salg som ikke går via meglere eller advokater som mellommann, sier Ravlo-Losvik.

(Visited 445 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skjeggkre – gått ut på dato?

Nyheter / torsdag 25. april 2019

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no