Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BRA HØST: Lars Morten Kyte tror høsten kommer til å bli bra. (Foto: Torgeir Hågøy)

Selger seg ut og skiller lag med SPV

BERGEN: Lars Morten Kyte har solgt sine siste ti prosent av Kyte Næringsmegling til Sparebanken Vest. Fra nyttår starter han nytt næringsmeglerforetak i Bergen.

Torgeir Hågøy

onsdag 6. juli 2016 5:00 (Oppdatert 22. mai 2017 14:05)

– Jeg har hatt ti fantastiske år med Sparebanken Vest. Jeg har lært mye og har bare positivt å si om både banken og ledelsen. Spesielt å kunne bistå med utvikling av byggeprosjektet i Jonsvoll har vært spennende, men nå er tiden moden for å søke nye utfordringer, sier Lars Morten Kyte.

LES OGSÅ: Skrinlegger kontorbygg og selger tomten til boligformål

Økt satsing
I 2006 kjøpte Sparebanken vest seg opp i Kyte Næringsmegling, selskapet Lars Morten Kyte etablerte for seksten år siden. Selskapet har i denne perioden utviklet seg til å bli et av de ledende næringsmeglerforetakene i bergensregionen. Banken har sakte, men sikkert økt eierposten, og tidligere i år solgte altså Kyte sine siste ti prosent av selskapet, som nå bytter navn til Sparebanken Vest Næringsmegling.
– Dette innebærer en styrking av satsing på næringsmegling i de regionene Sparebanken Vest er representert, altså fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Vi ønsker oss en enda tydeligere posisjon i forhold til konkurrenter som DNB og Sparebank 1 Sr-Bank med Eiendomsmegler 1 Næring, sier styreleder i Kyte Næringsmegling, Sverre Gjessing.

LES OGSÅ: Kjenner ikke til noen prosjekter som er stanset av bankbremsen

Vil ha ut synergier
I en pressemelding skriver Sparebanken Vest at det nye selskapet vil ha et bredt tilbud innen salg, kjøp og utleie av næringseiendom og et tett samarbeid med Sparebanken Vest og Eiendomsmegler Vest.
– Vi ønsker å få ut så mange synergier som mulig og på den måten bidra til å skape nye prosjekter på Vestlandet, sier Gjessing.
Hvem som tar over det nye selskapet er ikke bestemt enda, men styrelederen forteller at prosessen allerede er i gang.
– Vi har en del spor som vi jobber etter og flere personer som vi synes det er spennende å snakke mer med. Hvem som tar over er imidlertid alt for tidlig å si noe om nå, sier Gjessing.

LES OGSÅ: Nå retter disse to blikket mot Bergen

Fokuserer på Bergen
Kyte vil på sin side ta med seg familienavnet videre når han etablerer sitt nye selskap, men endelig navn er enda ikke bestemt.
– Jeg ønsker også å spisse satsingen mer på bergensregionen enn det Sparebanken vest nå gjør, når de nå signaliserer en satsing på Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Personlig synes jeg dette er kjempespennende. Jeg skal fortsette å gjøre en god jobb for Sparebanken vest de seks månedene frem til jeg slutter, men jeg må innrømme at jeg får litt kick av å skulle starte for meg selv igjen, sier Kyte, som foreløpig blir alene i det nye selskapet.
– Jeg vil komme tilbake med nærmere detaljer om selskapet når det nærmer seg, sier Kyte.

Siste nyheter Vest-Norge

Har hentet verdenskjent arkitekt til bergensprosjekt

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Bergenshotell på prestisjetung liste

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Trenger ikke flere mellomklasse-hoteller

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

– Det har vært en hyggelig reise

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Mer konvertering i Bergen

Nyheter / onsdag 11. oktober 2017

– Næringseiendomsmarkedet har skrumpet betydelig inn

Nyheter / tirsdag 10. oktober 2017

Nyhetsbrev Vest-Norge

Få det beste av Estate Media i din innboks