Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ÅPEN: Byrådsleder Harald Schjelderup (t.v.) er åpen for private forslag til plassering av en ny byarena. Her er han sammen med finansbyråd, Dag Inge Ulstein (KrF). (Foto: Magne Turøy)

Utfordrer private til å komme med flere byarena-alternativer

Byrådsleder, Harald Schjelderup, utfordrer både eiendomsutviklere, tomtebesittere og investorer til å se på muligheten for en byarena til kamp, konserter, messer og konferanser.

Torgeir Hågøy

fredag 23. juni 2017 9:22 (Oppdatert 8. mai 2018 7:24)

I går skrev vi av kampen om byarena var begrenset til to aktuelle plasseringer, men byrådsleder, Harald Schjelderup, forteller at de ikke bare åpen for byarena på Slettebakken og Kokstad, men også på andre tomter som ikke er utredet.
– Det er bare å ta initiativ og kontakt, sier han.

Bør ligge i sentrum?
Han forteller at Bergen kommune skal være pådriver, tilrettelegger og potensiell leietaker i en privat byarena.
– Men det må være kommersielle krefter som må bygge og drive en byarena. Derfor er vi åpen for andre steder enn dem som er utredet av ABO Plan & Arkitektur på oppdrag fra Bergen kommune, sier Schjelderup.
Han har selvfølgelig fått med seg at det pågår en debatt om en byarena bør ligge i sentrum eller ei.
– Jeg ser de mange argumentene for en sentrumsnær beliggenhet, men utfordringen er både tomtestørrelsen og reguleringsmessige hindre, sier Schjelderup.

Luket ut
Han forteller at han i vinter hadde et møte med byarenagruppen til Bergen Næringsråd, og spurte da om Dokken kan være et aktuelt sentrumsnært sted når vi om få år tar sikte på å starte utflyttingen av godshavnen.
– Den entydige tilbakemeldingen var at rask realisering var viktigere enn plassering. Så her er muligheter for privat kapital, rask realisering og beliggenhet alle viktige faktorer som må hensyntas og veies opp mot hverandre, sier Schjelderup.
Han forteller at byrådet foreslo å ta ut trekanttomten på grunn av at den er for liten og kommer i konflikt med både bybanetraseen til Fyllingsdalen og E39 inn i Fløyfjellstunnelen. I tillegg ble Mindemyren luket ut på grunn av trang tomt og eierforhold. Bystyret plukket i tillegg vekk Krohnsminde i sluttbehandlingen siden tomten er trang i tillegg til at banene som er der i dag er svært viktige for nærmiljøet.
– Bystyret vedtok for øvrig at Nymark skal forbeholdes breddeidrett og en mulig storhall for innendørsidretter, og er ikke en aktuell plassering for en kommersiell byarena, sier Schjelderup.

(Visited 237 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skjeggkre – gått ut på dato?

Nyheter / torsdag 25. april 2019

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no