Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SKAL BYGGE: Thomas Sandland satser stort på boligutvikling. (Foto: Torgeir Hågøy)

Bunnpris-eier med massiv boligsatsing

Bunnpris-eier, Thomas Sandland, har 6000 nye boliger i porteføljen. Dermed har han potensial til å bli en av de største boligutviklerne i regionen.

Torgeir Hågøy

onsdag 28. juni 2017 10:27 (Oppdatert 8. mai 2018 7:24)

Du har hørt om Obos, Selvaag og Skanska. Sjansen for at du har hørt om selskapet Vestland er mye mindre, men selskapet har over flere år kjøpt tomteland, både alene og i samarbeid med andre. De har nå opparbeidet seg en betydelig boligportefølje, og om noen uker går de i gang med salget av sitt første prosjekt på Austmarka på Radøy i Nordhordland. Prosjektet består av cirka 150 boliger som de nå starter forhåndssalget av. Dette er imidlertid bare en liten del av Sandlands boligportefølje.
– Samlet har vi en boligportefølje på cirka 6000 boliger. Det vil plassere oss blant de største boligutviklerne i regionen, sier Sandland.

3500 boliger, 150.000 kvadratmeter næring
Det største prosjektet ligger på Flatøy, hvor de nå holder på å regulere og lage en områdeplan på hele 640 mål. Her planlegges mellom 2500 og 3000 nye boliger, samt 100.000 kvadratmeter med næring.
I tillegg har de også to andre prosjekter i det samme området, et i tilknytning til Frekhaug, samt ett rett sør for Lillebergen. Samlet har disse to andre prosjektene et potensial på rundt 500 nye boliger, noe som betyr at Sandland i området rett nord for Nordhordlandsbroen kan bygge rundt 3500 nye boliger.
– Området fra Frekhaug til Knarvik, hvor utviklingen på Flatøy kommer i sentrum, skal gå fra å være spredt bebyggelse til å bli en by. I tillegg til boligene kan 150.000 kvadratmeter næring, sier Sandland.

Skryter av kommunen
Ambisjonen til Sandland er at to av disse områdene skal være ferdig regulert og godkjent i løpet av første halvår 2018. Det andre prosjektet ligger trolig ett år lenger frem i tid.
– Vi opplever en veldig positiv innstilling hos kommunen. De har en egen ansatt som jobber kun med Flatøy-prosjektet. De sier ikke ja til alt, men de har et eget ønske om å få det til. Jeg har ingenting annet enn positive ting å si om prosessen sammen med kommunen, sier Sandland.
I tillegg til Flatøy-prosjektet har Vestland også et prosjekt på Drange på Os. Her håper de å få bygge rundt 1500 boliger.
– Der er vi i gang med planarbeidet, men dette ligger litt lenger frem, sier Sandland.
De er også involvert i et prosjekt på Smørås. Her vil de sammen med Obos i første omgang utvikle mellom 250 og 300 nye boliger. Potensialet er ifølge Bunnpris-eieren betydelig høyere.
– På sikt er ambisjonen 1000 nye boliger i dette området, sier han.

Krever kompetanse
Historien hans begynte med renovering av bygårder sammen med sin far, som fortsatt er aktiv i selskapet, selv om han er over 70 år. Så var han med og bygde opp Hansa Property, som han i 2007 solgte seg ut av, med en gevinst på 130 millioner kroner. I 2009 begynte Bunnpris-eventyret og Sandland er i dag en av de største kjøpmennene i Bergen. Selv om det å være kjøpmann er to vidt forskjellige ting, så er det også mange fellestrekk. For de første må man ha en varesortiment som kundene vil ha, dette krever kompetanse om kundemassen.
– Å være kjøpmann er local business, og det er også eiendomsutvikling. Det krever kjennskap til hvor man kan bygge og hva som går gjennom hos kommunen, sier Sandland, som igjen trekker frem det positive samarbeidet med Meland kommune.
Lokal kunnskap og kompetanse er også årsaken til at de velger å konsentrere eiendomsutviklingen til bergensregionen.
– Vi synes også det er veldig kjekt å være med på en slik byutvikling som vi nå er i gang med på Flatøy. Vi ønsker å være med å påvirke livskvaliteten for de som skal bo i disse eiendommene. Det er det som trigger oss, sier Sandland.

(Visited 2 281 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skjeggkre – gått ut på dato?

Nyheter / torsdag 25. april 2019

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no