Eiendomsmagasinet
NY KONTRAKT: Caverion har fått arbeidet med lys, vann og luft i forbindelse med utvidelsen av Lagunen. (Foto: Thon Eiendom)

Caverion sikret seg million-kontrakt

Det tekniske entreprenør-selskapet, Caverion, har sikret seg en kontrakt på lys, vann og luft i de nye byggene som reises i Lagunen. Kontrakten har en verdi på 100 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

tirsdag 13. juni 2017 7:34 (Oppdatert 26. juni 2017 10:15)

Selskapet skal også sikre både kjøpesenteret og butikkene ved å installere overvåkningssystemer og adgangskontroll.
Avdelingssjef for Caverion Prosjekt Midt-Vest, Roy Sætre, er ikke bekymret selv om han vet at hele byen følger med på byggeprosessen og at kravet for å levere til riktig tid og budsjett er knallhardt.
– Caverion er en teknisk totalentreprenør, som betyr at vi har alle fagområder i eget hus og dermed vet vi hvordan dette skal settes sammen riktig, sier Sætre i en pressemelding.

Selv om navnet er ukjent for mange har bedriften 2 700 medarbeidere i Norge, med røtter tilbake fra 1873, til datidens Frognerkilens Fabrikk Norsk Elektrisk Aktielag. I Bergen har Caverion røtter helt fra 100 år tilbake.
– Vi har lang erfaring med komplekse prosjekter, så jeg er trygg på at dette skal gå bra.
Vi har et eget kompetansesenter for store prosjekter hvor vi har ferdige prosesser og maler vi bruker, som sikrer best mulig resultat i henhold til målsetningen, forteller Sætre.

Kontrakten har Caverion signert med entreprenøren LAB, som de også samarbeidet med da de leverte Bergen Stasjon Østsiden (BSØ) som stod ferdig i mai 2016. Caverion startet arbeidene allerede i april 2017, og selskapets leveranse inkluderer parkeringsplassen som skal være ferdig i november 2017, kjøpesenteret som skal stå ferdig november 2018, og kinoen som skal åpne for publikum oktober 2019.

Siste nyheter Vest-Norge

Bunnpris-eier med massiv boligsatsing

Nyheter / onsdag 28. juni 2017

Ikke glem dd-avtale ved salg av næringseiendom og selskaper

Nyheter / mandag 26. juni 2017

Utfordrer private til å komme med flere byarena-alternativer

Nyheter / fredag 23. juni 2017

Bare to alternativer står igjen som aktuelle for byarena

Nyheter / torsdag 22. juni 2017

Svensk elektrokonsern kjøper bergensfirma

Nyheter / tirsdag 20. juni 2017

Betonmasthæhre skal utvikle og bygge flytende hotell

Nyheter / tirsdag 20. juni 2017

Nyhetsbrev Eiendomsmagasinet

Få det beste av Eiendomsmagasinet i din innboks