Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: EGD Property kjøper Vizrt-bygget på Nøstet. (Foto: Torgeir Hågøy)

Dof-ledelsen bunkrer
opp med kontoreiendom

BERGEN: Det er uvær i oljebransjen, og mange jakter trygge havner. Nå har flere personer i DOF-ledelsen kjøpt Vizrt-bygget i Bergen for rundt 100 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

fredag 11. mars 2016 5:00 (Oppdatert 28. februar 2018 10:14)

– Dette har jeg ingen kommentar til, sier konserndirektør i Dof, Mons Aase. 
Det er han, sammen med Helge Møgster, som er majoritetseier i Dof og selskapets finansdirektør, Jan Inge Nore, som har kjøpt eiendommen. Hvordan fordelingen er dem i mellom er uklart, men eiendommen er kjøpt gjennom det nyetablerte selskapet Piren AS.

LES OGSÅ: Endelig en positiv nyhet fra oljeservicebransjen

Rundt 100 millioner
I og med at Aase ikke er spesielt taletrengt vil han selvfølgelig ikke si noe om prisen, men EstateVest kjenner til at den skal ligg på rundt 100 millioner kroner.
Vizrt-bygget, som er på 4500 kvadratmeter, har vært for salg lenge. Det var først åpent ute i markedet gjennom DNB Næringsmegling, og EstateVest kjenner til at den gangen var seriøse forhandlinger, men at man ikke lyktes å bli enige om en pris. Nå har altså selger, som er selskapet Vizbygg Holding, blitt enige med en kjøper.
– Jeg har ingen kommentar til dette, sier styreleder i Vizbygg, Alf Nielsen.

LES OGSÅ: Frykter at oljebremsen kan skremme bort investorene

Til egen bruk?
Vizrt, som i dag leier rett i underkant av halvparten av arealet, er et av selskapene som skal inn i Media City. Media City står ferdig i august 2017 og det er derfor naturlig å tro at de da flytter ut av lokalene. Hvem som da skal inn er enda ikke klart, men det kan selvfølgelig tenkes at Dof planlegger å flytte inn selv. Selskapet leier i dag lokaler på Marineholmen. Hvor lang tid som står igjen av denne leieavtalen er uvisst, men EstateVest kjenner til at Dof har vært i markedet for å se etter alternative lokaler. De flyttet i 2009 inn i lokalene på Marineholmen, så dersom leiekontrakten er på 10 år, så har de fremdeles tre år igjen.
Selv om Aase har mest erfaring med offshorefartøy og ROV-er, så er han ikke helt uerfaren når det gjelder eiendom. Gjennom selskapet AS Slettebakkveien 104 eier han nemlig Sletten senter.

LES OGSÅ: Nå er det rom for å forhandle om prisene

Massiv utvikling
Eiendommen ligger i et område hvor det har vært stor utvikling og hvor det også forventes mye fremover. Sparebanken Vest-bygget ble tatt i bruk i høst og Nøstet Panorama er også ferdigstilt. I tillegg planlegges det en større utvikling i Dikke Dokken. Dette bidrar positivt til å gjøre beliggenheten til Vizrt enda mer attraktiv.

LES OGSÅ: Massiv oljebrems fikk han tilbake til jussen

(Visited 1 543 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skjeggkre – gått ut på dato?

Nyheter / torsdag 25. april 2019

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no