Eiendomsmagasinet
KJØER MER: Bonava har kjøpt ytterligere en boligtomt, denne gangen på Sandsli. (TEGNING: Rambøll)

Enda en stor tomteinvestering for Bonava

For andre gang på mindre enn to måneder annonserer Bonava nok et tomtekjøp, denne gangen på Sandsli.

Torgeir Hågøy

tirsdag 30. mai 2017 7:24 (Oppdatert 26. juni 2017 10:15)

KJØPER: Bonava har kjøpt tomter i Bergen for flere hundre millioner kroner den siste tiden. – Selskapet har betydelige ambisjoner, sier regiondirektør Andreas Hovden. (Foto: Bonava)

For litt mer enn en måned siden annonserte boligutvikleren Bonava kjøp av Lønvarden på Askøy, regulert for 480 rekkehus og leiligheter. Nå meddeler selskapet å ha kjøpt et større område ved bybanen på Sandsli.

Tomten ligger sentralt på Sandsli og innen gangavstand til to bybanestopp. Avtalen har vært arbeidet med i en lengre periode og Bonava er allerede kommet langt i utviklingen av prosjektet. Det forventes at de første 31 leilighetene kommer for salg allerede i juni i år.

– Med investeringen på Lønvarden og nå Sandsli viser vi at Bonava satser strategisk på Bergensområdet, sier regionsjef Andreas Hovden fra Bonava Norge.
– Vi er fortsatt aktive i Åsane med nabolaget LonaParken og har nylig lagt ut et rekkehusprosjekt på Os for salg. Sammen med de to siste investeringene, samt ytterligere prosjekter på vei, gir vi boligkjøperne i Hordaland bedre muligheter for å finne nettopp sin drømmebolig, sier Hovden.

Han forteller at de planlegger å bygge tilsammen 200 boliger på Sandsli. Dette i fire punkthus på 5 og 7 etasjer med parkeringkjeller og store balkonger. Prosjektet er tegnet av arkitektfirmaet Rambøll og vil bestå av en rekke forskjellige boligtyper fra 45-115 kvm. De første beboerne forventes å kunne flytte inn i nybygde leiligheter allerede i første halvdel av 2019.

Siste nyheter Vest-Norge

Bunnpris-eier med massiv boligsatsing

Nyheter / onsdag 28. juni 2017

Ikke glem dd-avtale ved salg av næringseiendom og selskaper

Nyheter / mandag 26. juni 2017

Utfordrer private til å komme med flere byarena-alternativer

Nyheter / fredag 23. juni 2017

Bare to alternativer står igjen som aktuelle for byarena

Nyheter / torsdag 22. juni 2017

Svensk elektrokonsern kjøper bergensfirma

Nyheter / tirsdag 20. juni 2017

Betonmasthæhre skal utvikle og bygge flytende hotell

Nyheter / tirsdag 20. juni 2017

Nyhetsbrev Eiendomsmagasinet

Få det beste av Eiendomsmagasinet i din innboks