Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VOKSER: Advokatfirmaet Hammervoll Pind fortsetter den ekspansive veksten. Nå slår de seg sammen med Ryger Advokatfirma i Stavanger. Her er selskapet representert med Anders Pind, Ivar Hillestad og John M. Hammervoll. (Foto: Hammervoll Pind)

Advokatfirma har gått fra fire til 15 på åtte måneder

Da de etablerte nytt firma i oktober var de fire advokater i lokalene på Bryggen 15. Til sommeren har advokatfirmaet Hammervoll Pind i Bergen økt til 15, pluss administrativt ansatte. 

Torgeir Hågøy

mandag 18. mai 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:28)

– Vi har vokst raskt siden det har vært svært stor etterspørsel i markedet etter det vi kan tilby, sier Managing Partner for Hammervoll Pind i Bergen, Ivar Hillestad.

Advokatfirmaet har eiendom som sitt primære satsingsområde og har kontorer både i Bergen og Oslo. Med administrativt ansatte er de i underkant av 20 ansatte bare i Bergen. Oppstart var i oktober 2014.
– Til sammen er vi nå over 30 advokater fordelt på de to kontorene. Vi vokser i Oslo også, men i Bergen har veksten vært nærmest eksplosiv, sier kollega og Managing Partner i Oslo, Anders Pind.

Les også:

Endelig enighet på Torget

Bergensadvokater på prestisjetung advokatliste

 

Trodde det skulle bli krevende

Da de etablerte kontoret var de sikre på at rekrutteringen av nye medarbeidere skulle bli en relativt krevende affære.

– Vi trodde folk satt ganske fast i sine jobber og at vi derfor måtte være svært aktive for å få fatt i de rette medarbeidere, sier Hillestad,
– Realiteten har i stedet vært stikk motsatt. Vi får tre til fire henvendelser hver uke fra dyktige mennesker som er interessert i å begynne å jobbe hos oss. Alt fra nyutdannede jurister til partnere i store firmaer tar kontakt, sier Pind, som legger vekt på at dette er noe de synes er svært hyggelig.
Henvendelsene kommer uten at de har annonsert. Det eneste de har gjort er å fortelle på egne hjemmesider at de er på jakt etter kloke hoder. Hillestad forteller videre at de i den første fasen har valgt å ansette medarbeidere med ganske lang erfaring.
– Det er kun én av oss som har under ti års arbeidserfaring, men på den annen side har kun to passert 50 år. Dette er egentlig litt tilfeldig, vi rekrutterer de vi ønsker og som har rett holdninger og personlighet, sier Pind.

Vokser ikke for å vokse

Han påpeker at ikke alle passer inn hos dem og at de velger ut fra en rekke kriterier, og at de bruker svært mye tid og ressurser på å avsjekke dem de faktisk gir et tilbud til.
– Det helt sentrale er at vi kan levere de tjenester våre klienter og markedet etterspør. Rent faglig dyktighet ligger selvsagt i bunn på alle ansettelser, sier Hillestad.
Han forteller at det fra høsten av vil være mer aktuelt også med yngre kandidater.
– Men vi vokser ikke for å vokse. Vi vokser når vi treffer de rette menneskene som vi vet kan levere det våre klienter har behov for, sier Hillestad.

På flyttefot

Til nå har de holdt til i lokaler på Bryggen 15. For å ha plass til å vokse ytterligere flytter de nå litt lenger inn mot Vågsbunnen; til Bryggen 3-5.

– Vi vil her få omtrent dobbelt så store lokaler som det vi har i dag. På grunn av mangel på plass har vi faktisk vært nødt til å bremse ansettelsene, men i det nye lokalet har vi mulighet til å vokse videre om vi ønsker det, sier Hillestad.
– Vi ser også at Oslokontoret kommer til å styrke laget vesentlig, særlig når vi også der flytter i nye og større lokaler ved årsskiftet avslutter Anders Pind.

Les også:

Bergenser bak rattet i årets største deal

Kan bli mer advokatmat

(Visited 1 137 times, 1 visits today)
Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no