Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Nordea Liv kjøper Havnespeilet av Det Stavangerske Investeringsselskap AS som har stått for utvikling og bygging på eiendommen.

Nordea Liv kjøper Havnespeilet i Sandnes

Nordea Liv har inngått avtale om kjøp av Havnespeilet i Sandnes. Eiendommen er det nye hovedkontoret til Sandnes Sparebank som stod ferdig i fjor.

Torgeir Hågøy

onsdag 5. juli 2017 20:21 (Oppdatert 8. mai 2018 7:24)

– Vi gjør denne investeringen fordi Havnespeilet er et flott nytt bygg som vil gi oss god avkastning, sier Nils Arne Gundersen, investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv.
Nordea Liv kjøper Havnespeilet av Det Stavangerske Investeringsselskap AS som har stått for utvikling og bygging på eiendommen. Brutto eiendomsverdi er 262,5 millioner kroner og transaksjonen er tilrettelagt av DNB Markets.
Havnespeilet har fire etasjer og et brutto areal på 6.073 kvadratmeter. Foruten Sandnes Sparebank er Mondo Restaurant og teknologibedriften Nordic Unmanned leietakere.
– Vi overtar et moderne og fleksibelt kontorbygg som tilfredsstiller passivhuskrav. Havnespeilet har en flott beliggenhet i den nye Havneparken i Sandnes, og får nå det nye rådhuset og tinghuset i Sandnes som nærmeste naboer, forteller Gundersen.

Vil satse på nye prosjekter
Daglig leder og eier av Det Stavangerske Investeringsselskap, Ivar Gundersen, er tilfreds med handelen. – Salget av Havnespeilet gir oss mulighet til utvikling av nye eiendomsprosjekter i regionen. Nordea Liv er en profesjonell aktør som vil ivareta bygget og leietakerne på en god måte, sier han.

Har tro på vekst i Stavanger-regionen
Nordea Liv kjøpte i februar i år eiendommene Nykirkebakken 2 og Verksgata 1A i Stavanger, som er selskapets største eiendomsinvestering noensinne. Dette eiendomskomplekset består av kontor- og handelslokaler på ca 20.000 kvadratmeter, samt 3.000 kvadratmeter til parkering.
– Eiendomsmarkedet i Stavanger-regionen har i flere år har vært påvirket av nedgangen i aktivitetsnivået i oljebransjen. Dette bildet er nå i ferd med å snu, og «timingen» for å investere i kvalitetsbygg er derfor god, påpeker Nils Arne Gundersen i Nordea Liv.
– Sandnes er Norges syvende største by og har sterk befolkningsvekst. Havnespeilet er et bygg med gode og langsiktige leiekontrakter i et område i sterk utvikling og med meget god tilgjengelighet til offentlige kommunikasjoner, parkering og hovedinnfartsårer. Dessuten er nærheten til Stavanger, Sola flyplass og andre områder for næringsaktivitet i regionen god. Vi har en langsiktig eierstrategi og føler oss trygge på at Havnespeilet blir et positivt tilskudd til vår eiendomsportefølje, sier han.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Consto skal bygge Nordhordland Helsehus

Nyheter / mandag 16. juli 2018

Bonava med kjempekjøp i Bergen

Nyheter / onsdag 4. juli 2018

Kjøper Vizrt-bygget –  vil utvikle et mini-Dokken

Nyheter / onsdag 27. juni 2018

Oppfordrer til økt samarbeid for å styrke interiørarkitektmiljøet

Nyheter / tirsdag 26. juni 2018

LAB med ny storkontrakt

Nyheter / tirsdag 26. juni 2018

Entra satser i Bergen – kjøper nabotomten til MCB

Nyheter / lørdag 23. juni 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no