Eiendomsmagasinet
BOLIGER: GC Rieber Eiendom planlegger boliger på Marineholmen. PLANTEGNING: Arkitektkontorene HLM og b+b.

Ønsker seg 100.000 m2
mer på Marineholmen

BERGEN: GC Rieber Eiendom kan bygge 45.000 kvadratmeter på Marineholmen, men ønsker å øke dette til 145.000. Halvparten av økningen skal gå til boliger.

Torgeir Hågøy

mandag 4. juli 2016 5:00 (Oppdatert 22. mai 2017 14:00)

– Området trenger mer liv og røre hele døgnet, sier administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, Tor Instanes, til Bergens Tidende.
Dagens regulering for Marineholmen tillater en ytterligere utbygging på 45.000 kvadratmeter næringsbygg. Dette ønsker de altså å øke med 100.000 kvadratmeter til totalt 145.000 kvadratmeter. Halvparten av de 100.000 kvadratmetrene ønsker de å bruke til boliger.

Lokale arkitektfirma vant
I februar utlyste selskapet en arkitektkonkurranse blant fire arkitektkontor i Oslo, Bergen og Stavanger for å få ulike forslag til utformingen av Marineholmen.
EstateVest skrev i april at GC Rieber Eiendom så på mulighetene for å bygge boliger. Nå har de altså tatt dette enda et skritt videre. Vinneren ble de lokale arkitektkontorene HLM og b+b.  I april skrev EstateVest at GC Rieber Eiendom så på mulighetene for å bygge boliger. Da sa Instanes at det var for tidlig å gå i detaljer rundt planene.
– Men det er viktig å påpeke at dette ikke er noe som skal gå på bekostning av utvidelse av den marine forskningsparken som vi arbeider med.  Boligene planlegges i tillegg til en slik forskningspark, sa Instanes den gang.

Ønsker ikke Barcode
I tegningene er det lagt vekt på gode byrom, og at de skal ligne på allerede eksisterende byrom i Bergen. Det er blant annet lagt opp til en «liten torgallmenning».
– Det er viktig at området oppleves som åpent og lyst. Vi ønsker å ha store, rette allmenninger ned mot vannet og heller la de horisontale gatene være mer fleksible, forteller arkitekt Gudrun Molden til Bergens Tidende.
Det høyeste bygget på tegningene er en blokk på 17 etasjer. Dette bygget er tiltenkt Universitetet og forskningsaktivitet.
– Vi ønsker ikke å ha noen «Barcode» effekt som i Oslo – med en tung vegg mot sjøen som stjeler mye lys. Høyden på de ulike byggene vil derfor variere mye, sier Molden til BT.

 

Siste nyheter Vest-Norge

Varierende leiemarked i Fyllingsdalen

Nyheter / onsdag 26. juli 2017

Boligutviklerne må sikte seg inn mot en ny kjøpergruppe

Nyheter / mandag 24. juli 2017

Biltema får flytte-nei

Nyheter / fredag 21. juli 2017

Schjødt flytter over Vågen

Nyheter / fredag 21. juli 2017

Antallet leiesøk i Bergen stuper

Nyheter / onsdag 19. juli 2017

Her kommer konverteringsprosjektene

Nyheter / tirsdag 18. juli 2017

Nyhetsbrev Eiendomsmagasinet

Få det beste av Eiendomsmagasinet i din innboks