Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MANGE FRA BERGEN: Nesten 20 eiendomsinteresserte bergensere har tatt turen til Cannes denne uken. (Foto: © S. D'HALLOY / IMAGE & CO)

Økt interesse for Mipim

Aldri før har like mange bergensere reist til Mipim.

Torgeir Hågøy

mandag 9. mars 2015 5:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30)

Hvert år samles eiendomsbransjen under Mipim i Cannes. Eiendomskonferansen er en av Europas største og samler over 21.000 deltakere og 2200 utstiller fra 93 forskjellige land. Oslo-regionen har reist mannsterke på konferansen i flere år og Stavanger har også pleid å reise med en større delegasjon. Bergenserne har imidlertid glimret med sitt fravær og i fjor var det under 10 deltakere fra Bergen. I år dobles dette tallet, og ifølge en oversikt Norsk Eiendom sitter på så er det rett i underkant av 20 representanter fra Bergen på konferansen. Trolig er det også en del som ikke har meldt seg på, men som likevel reiser til Cannes for å forsterke og utvide sitt nettverk.
– Det synes jeg er ganske bra, sier styreleder i Norsk Eiendom, Stein Olaf Onarheim, som i fjor var noe forundret over den labre oppslutningen.

Viktig nettverksbygging

En av de som reiser er administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke.
– For min del handler dette om nettverksbyggingen. Jeg vil blant annet bruke tid på å treffe lederne for de store selskapene på Oslo-standen. Dette er selskaper som også har avdelinger i Bergen, sier Warncke, som legger til at det også handler om å bruke tid sammen med de som sitter i ressursgruppen for byutvikling i Bergen næringsråd.
Oslo har gjennom Oslo Metropolitan Area brukt store ressurser på å bygge opp en egen stand under Mipim. Warncke tror ikke det er aktuelt for Bergen sin del.
– Min opplevelse av slike stander er at norske byer ofte blir for små. Man burde i stedet gått sammen om en nasjonal stand. Når det er sagt, så er det absolutt interessant å se hvilke muligheter Bergen har i Cannes, sier Warncke.
Andre selskaper som er representert fra Berge er Advokatfirmaet Hammervoll Pind, DNB Næringseiendom, Link Arkitektur, Mad, Lie Gruppen, EGD Property, GC Rieber Eiendom, Kahrs Eiendom, Sweco og Wikborg Rein.

160 fra Oslo

Ifølge listen til Norsk Eiendom er det 203 norske deltakere på årets Mipim. Rundt 20 av dem kommer fra Bergen, og Stavanger stiller med omtrent like mange. De resterende 160 er det rimelig å anta at kommer i hovedsak fra Oslo, som altså også har en egen stand på messen.

(Visited 330 times, 1 visits today)
Siste nyheter Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Kygo med planer for Bergens dyreste bolig

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Solgte sjøeiendom ved byfjorden

Nyheter / tirsdag 13. november 2018

Nå tar det av i Bergen

Nyheter / mandag 12. november 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no