Eiendomsmagasinet
Utbyggingsdirektør Helga Nes i Bane NOR og prosjektleder i Skanska, Mons Egil Lien, signerer kontrakten.

Skanska skal bygge Arna stasjon

Skanska har signert kontrakt med Bane Nor om byggingen av Arna Stasjon. Kontrakten har en verdi på 220 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal.

Torgeir Hågøy

torsdag 8. juni 2017 7:23 (Oppdatert 26. juni 2017 10:15)

Oppgradering av Arna Stasjon er en del av utbyggingsprosjektet Arna-Bergen, som når det er fullført vil gi dobbeltspor på hele strekningen. Prosjektet gjennomføres som hovedentreprise, og inkluderer en rekke grunn- og bygg-arbeider i og rundt Arna Stasjon.

Den gamle stasjonsbygningen vil bli fullstendig rehabilitert. Det arkitektoniske uttrykket er fredet, men alt innvendig vil bli fornyet og bygges om. Det skal også bygges nye plattformer på stasjonen, ny gangkulvert under sporene og nye ramper. I tillegg skal det bygges tekniske bygg, underbygning for spor og nye portal for eksisterende Ulriken tunnel. En vanntunnel for Storelva som går under hele stasjonsområdet skal også utvidet slik at den kan tåle en 200-årsflom.

– Vi er veldig glad for å ha vunnet en ny kontrakt på dette viktige samferdselsprosjektet som vil bidra til å bedre både gods- og persontrafikken i og rundt Bergen. Dette er en type prosjekt som passer oss godt da vi får brukt spisskompetansen vi har i ulike deler av selskapet, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for Anlegg i en pressemelding.

Prosjektet gjennomføres som et internt arbeidsfellesskap bestående av tre Skanska-enheter. Anleggsregionen Industri, Bro og Marine, spesialistselskapet Vassbakk & Stol, samt Bygg Bergen.

Siste nyheter Vest-Norge

Bunnpris-eier med massiv boligsatsing

Nyheter / onsdag 28. juni 2017

Ikke glem dd-avtale ved salg av næringseiendom og selskaper

Nyheter / mandag 26. juni 2017

Utfordrer private til å komme med flere byarena-alternativer

Nyheter / fredag 23. juni 2017

Bare to alternativer står igjen som aktuelle for byarena

Nyheter / torsdag 22. juni 2017

Svensk elektrokonsern kjøper bergensfirma

Nyheter / tirsdag 20. juni 2017

Betonmasthæhre skal utvikle og bygge flytende hotell

Nyheter / tirsdag 20. juni 2017

Nyhetsbrev Eiendomsmagasinet

Få det beste av Eiendomsmagasinet i din innboks