Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Utbyggingsdirektør Helga Nes i Bane NOR og prosjektleder i Skanska, Mons Egil Lien, signerer kontrakten.

Skanska skal bygge Arna stasjon

Skanska har signert kontrakt med Bane Nor om byggingen av Arna Stasjon. Kontrakten har en verdi på 220 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal.

Torgeir Hågøy

torsdag 8. juni 2017 7:23 (Oppdatert 15. november 2017 7:46)

Oppgradering av Arna Stasjon er en del av utbyggingsprosjektet Arna-Bergen, som når det er fullført vil gi dobbeltspor på hele strekningen. Prosjektet gjennomføres som hovedentreprise, og inkluderer en rekke grunn- og bygg-arbeider i og rundt Arna Stasjon.

Den gamle stasjonsbygningen vil bli fullstendig rehabilitert. Det arkitektoniske uttrykket er fredet, men alt innvendig vil bli fornyet og bygges om. Det skal også bygges nye plattformer på stasjonen, ny gangkulvert under sporene og nye ramper. I tillegg skal det bygges tekniske bygg, underbygning for spor og nye portal for eksisterende Ulriken tunnel. En vanntunnel for Storelva som går under hele stasjonsområdet skal også utvidet slik at den kan tåle en 200-årsflom.

– Vi er veldig glad for å ha vunnet en ny kontrakt på dette viktige samferdselsprosjektet som vil bidra til å bedre både gods- og persontrafikken i og rundt Bergen. Dette er en type prosjekt som passer oss godt da vi får brukt spisskompetansen vi har i ulike deler av selskapet, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for Anlegg i en pressemelding.

Prosjektet gjennomføres som et internt arbeidsfellesskap bestående av tre Skanska-enheter. Anleggsregionen Industri, Bro og Marine, spesialistselskapet Vassbakk & Stol, samt Bygg Bergen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

LAB sikret seg stor boligjobb

Nyheter / torsdag 16. november 2017

Enorme gebyrforskjeller – Bergen er på pristoppen

Nyheter / onsdag 15. november 2017

Dette er Selvaag Boligs mest mislykkede prosjekt

Nyheter / onsdag 15. november 2017

Markedet har snudd – jakter mange nye hoder

Nyheter / onsdag 15. november 2017

Bygger Bergens første  kontorbygg i massivtre

Nyheter / mandag 13. november 2017

– Media City kunne bare skjedd i Bergen

Nyheter / fredag 10. november 2017

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no