Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Rashik Parmar fra IBM besøker Bergen på torsdag, i et møte i regi av Nuda og Bergen næringsråd.

Verdensledende smart  city-tenker besøker Bergen

Rashik Parmar fra IBM var med å finne opp konseptet ”Smart Cities”. Torsdag kommer han til Bergen på et frokostmøte i regi av NUDA og Bergen Næringsråd som del av Nordic Urban Assembly 25. januar 2018.

Torgeir Hågøy

onsdag 7. juni 2017 7:20 (Oppdatert 15. november 2017 7:46)

– Parmar er en teknologilegende. Han jobber i IBM og har vært og er involvert i nesten alle smart cities prosjekter i verden, sier Håkon Iversen, som er grunnlegger av NUDA og ansvarlig for COWIs  satsning på Byutvikling og Smarte Byer på Sør- og Vestlandet.

Det er han som har invitert Rashik Parmar til Bergen, og på torsdag deltar han altså på et frokostmøte i regi av NUDA og Bergen Næringsråd.

Tema for frokostmøtet vil være ”Disruptive Cities”, et tema som er aktuelt både nasjonalt og internasjonalt. Begrepet handler om at den teknologiske utviklingen griper inn i og får konsekvenser for samfunnet. Utfordringen er at denne utviklingen nå går så raskt og foregår på så mange ulike arenaer, at det er vanskelig for byene å forholde seg til det som skjer. Denne utfordringen vil Parmar adressere.

– Problemet både til byer og politikerne som styrer byene kan egentlig oppsummeres i to punkter. Det ene er politikernes kortsiktige fokus. De har et nesten påtvunget mandat til å si ja til å levere nesten alt innenfor gjeldende fireårsperiode. Det er umulig. Det andre er byer som har satt seg mål om ferdigstillelse av smart city-prosjekter innen eksakte datoer. Disse vil alltid feile. Implementering av ny teknologi tar tid og endring i adferd enda lenger tid. Å sette slike deadliner på ferdigstillelse bidrar negativt ved å skape uønskede stressfaktorer, sier Parmar.
Han mener man imidlertid må leve med den dynamikken smart cities-begrepet egentlig har med seg. Det handler om en kontinuerlig forandring.
– Over tid vil man trolig kunne se en organisk vekst og endring der teknologien blir mer ett med både byen og mennesket, sier Parmar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

LAB sikret seg stor boligjobb

Nyheter / torsdag 16. november 2017

Enorme gebyrforskjeller – Bergen er på pristoppen

Nyheter / onsdag 15. november 2017

Dette er Selvaag Boligs mest mislykkede prosjekt

Nyheter / onsdag 15. november 2017

Markedet har snudd – jakter mange nye hoder

Nyheter / onsdag 15. november 2017

Bygger Bergens første  kontorbygg i massivtre

Nyheter / mandag 13. november 2017

– Media City kunne bare skjedd i Bergen

Nyheter / fredag 10. november 2017

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no