Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BOLIGER: GC Rieber Eiendom planlegger boliger på Marineholmen. PLANTEGNING: Arkitektkontorene HLM og b+b.

Ønsker seg 100.000 m2
mer på Marineholmen

BERGEN: GC Rieber Eiendom kan bygge 45.000 kvadratmeter på Marineholmen, men ønsker å øke dette til 145.000. Halvparten av økningen skal gå til boliger.

Torgeir Hågøy

mandag 4. juli 2016 5:00 (Oppdatert 22. mai 2017 14:00)

– Området trenger mer liv og røre hele døgnet, sier administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, Tor Instanes, til Bergens Tidende.
Dagens regulering for Marineholmen tillater en ytterligere utbygging på 45.000 kvadratmeter næringsbygg. Dette ønsker de altså å øke med 100.000 kvadratmeter til totalt 145.000 kvadratmeter. Halvparten av de 100.000 kvadratmetrene ønsker de å bruke til boliger.

Lokale arkitektfirma vant
I februar utlyste selskapet en arkitektkonkurranse blant fire arkitektkontor i Oslo, Bergen og Stavanger for å få ulike forslag til utformingen av Marineholmen.
EstateVest skrev i april at GC Rieber Eiendom så på mulighetene for å bygge boliger. Nå har de altså tatt dette enda et skritt videre. Vinneren ble de lokale arkitektkontorene HLM og b+b.  I april skrev EstateVest at GC Rieber Eiendom så på mulighetene for å bygge boliger. Da sa Instanes at det var for tidlig å gå i detaljer rundt planene.
– Men det er viktig å påpeke at dette ikke er noe som skal gå på bekostning av utvidelse av den marine forskningsparken som vi arbeider med.  Boligene planlegges i tillegg til en slik forskningspark, sa Instanes den gang.

Ønsker ikke Barcode
I tegningene er det lagt vekt på gode byrom, og at de skal ligne på allerede eksisterende byrom i Bergen. Det er blant annet lagt opp til en «liten torgallmenning».
– Det er viktig at området oppleves som åpent og lyst. Vi ønsker å ha store, rette allmenninger ned mot vannet og heller la de horisontale gatene være mer fleksible, forteller arkitekt Gudrun Molden til Bergens Tidende.
Det høyeste bygget på tegningene er en blokk på 17 etasjer. Dette bygget er tiltenkt Universitetet og forskningsaktivitet.
– Vi ønsker ikke å ha noen «Barcode» effekt som i Oslo – med en tung vegg mot sjøen som stjeler mye lys. Høyden på de ulike byggene vil derfor variere mye, sier Molden til BT.

 

Siste nyheter Vest-Norge

Har hentet verdenskjent arkitekt til bergensprosjekt

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Bergenshotell på prestisjetung liste

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Trenger ikke flere mellomklasse-hoteller

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

– Det har vært en hyggelig reise

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Mer konvertering i Bergen

Nyheter / onsdag 11. oktober 2017

– Næringseiendomsmarkedet har skrumpet betydelig inn

Nyheter / tirsdag 10. oktober 2017

Nyhetsbrev Vest-Norge

Få det beste av Estate Media i din innboks