Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GODT LAG: Skal man få til et prosjekt som dette er man avhengig av et godt lag. Laget har blant annet bestått av Andreas Johnson (Lars Jønsson), Ingunn Gjermundnes (Tevas), Per-Arne Rotvoll (Lars Jønsson), Rune Kjærland (Multiconsult), Atle Sylvarnes (Backer) og Kjell Sylvarnes (Backer). (Foto: Torgeir Hågøy)

Bergen har fått sitt første
Breeam Excellent-bygg

Backers bygg i Nesttunbrekka, hvor Multiconsult er leietaker, er Bergens første Breeam Excellent-sertifiserte bygg.

Torgeir Hågøy

mandag 16. januar 2017 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28)

– Det finnes andre bygg som er sertifisert som Breeam Excellent i designfasen, men dette er det første bygget i Bergen som er sertifisert som et ferdig bygg i bruk, sier Kjell Sylvarnes hos huseier, Backer.


Må ønske det
Bygget i Nesttunbrekka har vært ferdig siden 2013, men på grunn av en avansert energiløsning som henger sammen med nabobygget som også eies av Backer har ikke sertifiseringen vært mulig å fullføre før nå.
– Bygget tilfredsstiller Tek17, har passivhusstandard og energiklasse A, sier Sylvarnes.
Atle Sylvarnes poengterer at det for dem er viktig å bygge gode miljøbygg.
– Vi har som en av våre kjerneverdier at vi skal være miljøbevisst. Det er noe av forutsetningen for å gjøre dette. Samtidig har vi også en leietaker som har de samme grunnholdningene. For å få til et slikt bygg må ha en leietaker som ønsker det like sterkt som oss, sier Sylvarnes.
Multiconsult prosjekterte bygget, mens bergensentreprenøren Lars Jønsson bygget det og Tevas var teknisk entreprenør.
– Vi er veldig fornøyd med den jobben som er gjort. Det har vært et lagspill og alle har bidratt for å gjøre dette til et bra prosjekt, sier Atle Sylvarnes.

Krevende å være først
Kjell Sylvarnes forteller at da de bestemte seg for å gå for en Breeam-sertifisering, så var ikke systemet en gang skikkelig oppe å gikk. For entreprenør, Lars Jønsson, og teknisk entreprenør, Tevas gav dette noen utfordringer.
– Det er krevende å være nummer én. Vi hadde ingenting å se etter verken når det gjaldt dokumentasjon eller hvordan det skulle presenteres, sier leder for totalentrepriseavdelingen hos Lars Jønsson, Per-Einar Rotvoll.
Det finnes bare 12 ferdigstilte Breeam Excellet-sertifiserte bygg i Norge. Elleve ligger i Oslo og ett ligger altså på Nesttun. Nybygget til Sweco er et Breeam Excellent-bygg, men er foreløpig bare sertifisert i designfase. Det samme gjelder GC Reiber Eiendom sitt nybygg på Marineholmen hvor DNV GL nylig flyttet inn.

(Visited 2 465 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skjeggkre – gått ut på dato?

Nyheter / torsdag 25. april 2019

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no