Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BOLIG OG NÆRING: BOB og Backer har kjøpt BIR-eiendommen og skal utvikle både bolig og næring på Mindemyren. (Foto: Torgeir Hågøy)

BOB bunkrer opp med
nye utviklingsprosjekter

BERGEN: Sammen med Backer har BOB kjøpt BIR-eiendommen på Mindemyren. Nå går de i gang med planleggingen av mellom 350 og 400 boliger, pluss en betydelig andel næringsarealer.

Torgeir Hågøy

torsdag 5. januar 2017 5:00 (Oppdatert 22. mai 2017 14:00)

Administrerende direktør i BOB, Terje W. Gilje. (Foto: BOB)
Administrerende direktør i BOB, Terje W. Gilje. (Foto: BOB)

– Vi skal bygge boligene, mens Backer skal ta seg av næringsbiten, sier administrerende direktør i BOB, Terje W. Gilje.

LES OGSÅ: BOB har kjøpt Befas, vil bli ledende aktør i segmentet

Går i gang umiddelbart
Tomten er på 21,5 mål og tillater byggingen av tilsammen 43.000 kvadratmeter ny bygningsmasse. Rundt 70 prosent av detter boliger, noe som ifølge Gilje tilsvarer mellom 350 og 400 boliger. I tillegg kan det bygges rundt 17.000 kvadratmeter med næringsarealer, noe som altså Backer skal ta seg av. For tomten har BOB og Backer betalt 215 millioner kroner.
– Vi har over flere år transformert Damsgårdssundet hvor tilbakemeldingene er gode. I løpet av noen år er vi ferdige der og da trenger vi nye prosjekter. Vi kommer derfor til å begynne arbeidet med å se på Mindemyren umiddelbart, men trolig er vi ikke fysisk i gang med byggingen før om tre til fire år, sier Gilje.

LES OGSÅ: Skanska har kjøpt Dikkedokken

Tøffe rekkefølgekrav
Planene for Mindemyren er enorme og samlet kan det etterhvert komme 22.000 nye arbeidsplasser og 1200 nye boliger. En av utfordringene i følge mange eiendomsutviklere er imidlertid det som beskrives som tøffe rekkefølgebestemmelser. Det er en tomtebelastning på 1800 kroner per kvadratmeter, noe som for mange kan bli tungt å bære.
– Vi synes rekkefølgekravene er tøffe, men de er til å leve med. Det er nok imidlertid slik at dersom denne eiendommen hadde blitt noe dyrere, så hadde disse kravene vært et hinder for å kjøpe eiendommen, sier Gilje.
Han påpeker at med de planene som kommunen har på Minde, blant annet med Bybanen og at det skal åpnes opp en kanal gjennom området, så får de tross alt noe igjen for rekkefølgekravene.
– Det er altså ikke bare en nedside. Det kommer til å bli et svært attraktivt område, sier Gilje.

LES OGSÅ: Endelig løsnet det for Schjelderup – har solgt CMR-bygget på Fantoft

Rundt 700 boliger
BOB har fra før kjøpt NRK-bygget i det samme området, hvor de kan bygge mellom 250 og 260 boliger. Samlet har altså BOB en boligreserve bare på Minde på over 600 nye boliger.
– NRK-prosjektet er for oss det første byggetrinnet på Minde, og det vil ikke ta så lang tid før dette kommer ut i markedet. BIR-prosjektet er vårt andre Mindeprosjekt, sier Gilje.
I tillegg til at de har kjøpt BIR-eiendommen har BOB nylig også kjøpt en tomt i Dolviken. Her kan de bygge rundt 90 leiligheter. Prisen for denne tomten var på rundt 30 millioner kroner.

Siste nyheter Vest-Norge

Erfaren duo bryter med DNB og starter eget meglerforetak

Nyheter / onsdag 18. oktober 2017

Har hentet verdenskjent arkitekt til bergensprosjekt

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Bergenshotell på prestisjetung liste

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Trenger ikke flere mellomklasse-hoteller

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

– Det har vært en hyggelig reise

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Mer konvertering i Bergen

Nyheter / onsdag 11. oktober 2017

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no