Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Hans Martin Moxnes i EBA Vestenfjeldske tror noe av årsaken til at det er færre konkurser på Vestlandet har å gjøre med at (Foto: Torgeir Hågøy)

Bygg- og anlegg er likevel
ikke produktivitetsversting

Påstanden om at bygg- og anleggsbransjen ikke har vært produktiv og effektiv nok viser seg å være feilaktig. Spesialberegninger SSB har gjort viser nemlig en økning i produktiviteten.

Torgeir Hågøy

tirsdag 25. april 2017 7:20 (Oppdatert 8. mai 2018 7:25)

– Bransjen har ikke kjent seg igjen i at det har vært så liten vekst i produktiviteten som det har blitt hevdet. Man har tatt i bruk nye byggemetoder og både digitalisering og bim har blitt implementert. Man har derfor lurt litt på hva man skal gjøre annerledes for å få opp produktiviteten, og nå viser det seg altså at alle disse tiltakene har hatt en effekt, sier leder for EBA Vestenfjeldske, Hans Martin Moxnes.

LES OGSÅ: Hvordan ser fremtidens byggeplass egentlig ut?

Misvisende
Produktivitetsindeksen til Statistisk Sentralbyrå (SSB) for bygg og anleggsvirksomhet baserer seg på en internasjonal næringsstandard. Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) har ment at denne standarden ikke har vært dekkende for BA-næringen i Norge. På oppdrag fra EBA har SSB derfor gjort beregninger som er bedre tilpasset omfanget av den norske byggenæringen. Disse beregningene viser at arbeidsproduktiviteten har økt siden 2011.
– Vi har tenkt at klassifiseringen måtte være misvisende i forhold til vår forståelse av næringen og ønsket derfor å utvikle en ny, tilpasset norsk byggenæring, sier administrerende direktør i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg, Kari Sandberg, i en pressemelding.

Gledelig med produktivitetsøkning
Tallene viser at produktiviteten har gått oppover siden 2011. Selv om tallene fra 2015 og 2016 er foreløpige, så peker pilen i riktig retning.
– Det at vi nå har kommet frem til en god indeks sammen med SSB, gir oss et nullpunkt og en god plattform å jobbe ut ifra, sier Sandberg.

FØRSTE JUNI ARRANGERER EIENDOMSMAGASINET KONFERANSEN ”FREMTIDENS ARBEIDSPLASS”.  HER SETTER VI FOKUS PÅ NETTOPP INNOVASJON, DIGITALISERING OG BRUK AV TEKNOLOGISKE HJELPEMIDLER, BLANT ANNET FOR Å ØKE PRODUKTIVITETEN.

(Visited 487 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skjeggkre – gått ut på dato?

Nyheter / torsdag 25. april 2019

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no