Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HAR SOLGT: Tor Fredrik Müller og EGD Property har solgt eiendommen Åsane Næringspark, hvor MRC Solberg & Andersen er leietaker, her representert med direktør, Margrethe Hauge. (Foto: Torgeir Hågøy)

Solgte næringsbygg
med svært tungt hjerte

EGD Property og Base Property har solgt Åsane Næringspark til investeringsfondet HitecVision.

Torgeir Hågøy

torsdag 4. mai 2017 7:09 (Oppdatert 8. mai 2018 7:25)

Margrethe Hauge fra Solberg & Andersen og Tor Fredrik Müller.

– Dette er faktisk det første bygget som det er vemodig å selge, sier administrerende direktør i EGD Property, Tor Fredrik Müller.

Delt i synet på salg
Åsane Næringspark er et nytt kontorbygg som ligger i Litleåsvegen i Åsane. Bygget, hvor leietaker MRC Solberg & Andersen flyttet inn i januar i fjor, er på cirka 8500 kvadratmeter. Müller har vært svært involvert i utviklingen av eiendommen, noe som også er årsaken til at det satt langt inne å selge.
– Vi har eid eiendommen sammen med Base Property i Stavanger og de var mer interessert i å selge enn oss. Vi vurderte å kjøpe bygget selv, men vi har fokuset vårt på utvikling og har flere prosjekter som vi skal tungt inn i fremover. Derfor ble det til at vi solgte, selv om det altså ikke var noe gøy, sier Müller.

Har vært veldig fornøyd
Kjøper av eiendommen er altså det Stavanger-baserte investeringsfondet HitecVision. Selskapet var tidligere eier av Solberg & Andersen, men solgte selskapet i 2013. De har således god kjennskap til leietaker i bygget som nå har kjøpt. Det er gjennom selskapet Asset Buyout Partners at de har kjøpt eiendommen. Eiendomsmagasinet har forsøkt å få selskapet til å kommentere kjøpet, uten hell.
De som imidlertid har uttalt seg er Solberg & Andersen.
– Vi synes det er veldig dumt å miste EGD Property som eier. Gjennom hele byggeprosessen og i året som har gått siden vi flyttet inn har vi hatt en veldig godt og solid forhold til EGD. Jeg håper og tror imidlertid at vi nå har fått veldig gode eiere, sier finansdirektør i MRC Solberg & Andersen, Arild Kristiansen.

I underkant av 200 millioner
HitecVision har betalt i underkant av 200 millioner kroner for eiendommen. Det er DNB Næringsmegling som har vært megler.

(Visited 1 815 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skjeggkre – gått ut på dato?

Nyheter / torsdag 25. april 2019

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no